niedziela, 17 września 2017

Mus z dyni i jabłek

Mieliśmy dwa wyjścia.  Głodować do obiadu albo ubrać się i pojechać do miasteczka po chleb. Wybraliśmy trzeci wariant. Na śniadanie naleśniki z dżemem z czarnego bzu lub z musem z dyni z jabłkiem.








Przepis na mus z dyni i jabłek  znalazłam na blogu "Przy zielonym stole"  Edyty Skorupskiej

W telegraficznym skrócie
Dynię Hokkaido oraz jabłka skropić oliwą z oliwek, posypać cynamonem, zapiec w piekarniku. 


Po upieczeniu posłodzić. Pani Edyta słodziła syropem klonowym, ponieważ ja go nie miałam dodałam brązowy cukier, łyżeczka soku z cytryny. Blender i po robocie :-) 

Warto zrobić  mus bo naprawdę jest dobry 




5 komentarzy:

  1. Alez ten dzem z czarnego bzu apetycznie wyglada!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu jest pyszny. Zdecydowałam się go zrobić, bo gdzieś tam wyczytałam, że obniża ciśnienie, a ja mam dość wysokie. Takie dwa w jednym dobre i zdrowe :-)

      Usuń
  2. Ależ nabrałam ochoty na naleśniki, smakowicie to wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  3. Tez wybieram naleśniki miast chleba,oczywista oczywistość mniammm Basia

    OdpowiedzUsuń
  4. naleśniki są dobre na wszystko, zawsze! na śniadanie, na podwieczorek, na smutek i myślenie :)
    muszę tego musu spróbować z dynią, bo jeszcze naleśników z dynią nie jadłam

    OdpowiedzUsuń